EFT tapping staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is  therapie die elementen van acupressuur en psychologie combineert.

Het houdt in dat je op specifieke meridiaanpunten op het lichaam tikt terwijl je je richt op een bepaald probleem of emotionele toestand. Het doel van EFT tapping is om emotionele stress te verminderen, negatieve emoties te verminderen en emotioneel welzijn te bevorderen.

Hieronder leg ik EFT verder uit aan de hand van 10 voordelen.

Stressvermindering:

Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst. Door op specifieke acupressuurpunten te tappen of kloppen en tegelijkertijd de aandacht te richten op stressvolle emoties, kan EFT de spanning in het lichaam verminderen en een gevoel van ontspanning bevorderen.

Emotionele regulatie:

Het kan helpen bij het reguleren van emoties. Door het tikken op acupressuurpunten worden energetische blokkades vrijgegeven, waardoor emotionele spanning en negatieve gevoelens verminderd kunnen worden.

Traumaverwerking:

Het kan effectief zijn bij het verwerken van traumatische ervaringen. Het kan helpen bij het verminderen van de emotionele lading die gepaard gaat met traumatische herinneringen en het bevorderen van herstel.

Verbetering van zelfbeeld en zelfvertrouwen:

Het kan het zelfbeeld en zelfvertrouwen verbeteren door negatieve overtuigingen en zelfbeperkende gedachten aan te pakken. Door deze belemmerende overtuigingen los te laten, kunnen positievere en ondersteunende gedachten worden versterkt.

Pijnverlichting:

Het kan helpen bij het verminderen van fysieke pijn, zoals hoofdpijn, spierpijn en chronische pijn. Het tikken op acupressuurpunten kan de energiestroom in het lichaam herstellen en de perceptie van pijn verminderen.

Verbetering van slaap:

Het kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Het kan helpen om gevoelens van angst, stress en onrust te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en door te slapen.

Verlichting van verslavingen en gewoonten:

Het kan ondersteuning bieden bij het verminderen van verslavingen en ongezonde gewoonten, zoals roken, overeten of nagelbijten. Door de onderliggende emotionele oorzaken aan te pakken, kan EFT helpen om de drang naar verslavende stoffen of gedragingen te verminderen.

Verbeterde prestaties:

Het kan worden toegepast om prestaties te verbeteren op verschillende gebieden, zoals sport, werk en kunst. Het kan helpen om belemmerende overtuigingen en prestatieangst los te laten, waardoor er ruimte ontstaat voor meer zelfvertrouwen en succes.

Versterkte relaties:

Het kan bijdragen aan het verbeteren van relaties. Door emotionele blokkades op te heffen en negatieve patronen te doorbreken, kunnen communicatie en verbondenheid binnen relaties worden versterkt.

Zelfhulpmethode:

Het is een techniek die je zelf kunt leren en toepassen. Het is een waardevolle zelfhulpmethode die je kunt gebruiken wanneer je last hebt van negatieve emoties, stress of andere emotionele uitdagingen. Het biedt je de mogelijkheid om zelf de regie te nemen over je emotionele welzijn.

Moet je opgeleid zijn op EFT te kunnen toepassen?

Het mooie van EFT is dat je het zelf kan leren. Om het goed te kunnen toepassen raad ik je aan om EFT te leren van een erkende EFT practioner. Op die manier weet je wat je in welke situatie kan doen. Bij diepere liggende kwesties is het raadzaam om met een erkende EFT practioner aan de slag te gaan. Erkende practioners herken je doordat ze zijn aangesloten bij EFT International. EFT International / EFTi is een vereniging zonder winstoogmerk. Zij zijn toegewijd aan het bevorderen en handhaven van de hoogste normen voor onderwijs, training, professionele ontwikkeling en promotie van een bekwame, creatieve en ethische toepassing van EFT.

 

Wil je zelf een EFT sessie ervaren?

Uiteindelijk is de beste manier om te weten wat EFT voor je kan betekenen, om het zelf te ervaren. Ik faciliteer EFT therapie in de omgeving van Haarlem en Amsterdam en dat doe ik het liefst buiten in de natuur. Als dat in verband met de weersomstandigheden niet kan, dan heb ik een praktijkruimte in Zandvoort waar ik mijn coaching sessie geef. De natuur is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn coachingspraktijk. Uiteindelijk gaat het erom dat ik mensen kan begeleiden om weer in verbinding te komen met hun ware natuur, hun natuurlijk ik.

Heb je nog vragen?

Ben je nieuwsgierig of heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via arthur@natuurliq.nl of kijk op mijn contactpagina voor meer informatie.

 

Mijn naam is Arthur Minderop en ik ben opgeleid tot EFT Practioner; Transformatie coach en Ademcoach. Mijn visie is dat de relatie met jezelf, de belangrijkste is die er is. Alle andere relaties zijn daarop gebaseerd. Of het nu de relatie is met je partner, met je kinderen, met je collega’s of met je gezondheid of je inkomsten. Het fundament is de relatie met jezelf. En dat klinkt heel logisch en toch doen we vaak niet wat we willen. We komen niet voor onszelf op, we bekritiseren onszelf, we negeren onze behoeften etc. Door bewust te worden van hoe je met jezelf omgaat, kan je bewust veranderen en doen wat jij wilt in harmonie met de ‘ander’.

Wat je ook leuk zal vinden….

EFT, hoe werkt het?

EFT, hoe werkt het?

Waar staat EFT voor? Emotional Freedom Techniques (EFT), ook wel bekend als "tapping", is een therapie die elementen van acupressuur en psychologie combineert. Het houdt in dat je op specifieke meridiaanpunten op het lichaam tikt terwijl je je richt op een bepaald...

Lees meer
Faalangst en de 5 verlammende invloeden op je prestaties

Faalangst en de 5 verlammende invloeden op je prestaties

Faalangst Angst voor falen is een universele menselijke ervaring die een diepgaand effect kan hebben op onze prestaties, of het nu gaat om professionele of persoonlijke doelen. Deze angst kan ons verlammen, onze zelfvertrouwen ondermijnen en ons weerhouden van het...

Lees meer
Share This