Selecteer een pagina

Jouw innerlijke reis.....

Transformatief coachen is een zelfrealisatie methode om mensen te helpen zichzelf te optimaliseren en ieders potentieel uit werk en leven te halen, het gaat om zelfontwikkeling in de breedte. De hele mens wordt holistisch benaderd en er wordt gewerkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het kent een eigen bandbreedte tussen life coaching en spirituele coaching in.

WAT ALS ALLES WAT JE DENKT DAT JE WEET TOCH ANDERS BLIJKT TE ZIJN? 

Altazar Rossiter

FYSIEK

Deze laag omvat het fysieke lijf, de hersenen, de organen, en de vijf fysieke zintuigen: ogen, oren, neus, mond, huid. Binnen de Bridgeman Zelfrealisatie Methode wordt deze laag gezien als het voertuig dat de rest draagt. Een gezond, goed onderhouden voertuig dat veel liefde en aandacht krijgt, geeft een uitstekende basis voor een licht leven. Het lichaam heeft een eigen intelligentie, cellulaire intelligentie, en staat dichter bij de ziel dan het verstand. Luisteren naar het lichaam is daarom een belangrijke stap in zelfbewustzijn en zelfrealisatie.

EMOTIONEEL

Dit lichaam omvat emoties, trauma’ s, energetisch hart(chakra), de zeven lichaamschakra’s, intuïtie, instinctgevoelens, pijn, angst en de vijf etherische zintuigen: zien, horen, ruiken, aanraken en proeven. Een gezond etherisch lichaam brengt vrijheid door positieve emoties, verbinding met het hart (een van de poorten naar de ziel) en zelfliefde. Het emotionele lichaam kan met het zicht- en tastzintuig worden waargenomen.

MENTAAL

Het mentale lichaam omvat: gedachten, concentratie, intellect, intelligentie, mentale zelfwaarderingen, veroordelingen en overtuigingen. We herkennen hier de vijf mentale spieren: geheugen, perceptie, rede, wil en verbeelding (visualisatie) die alle te ontwikkelen zijn. Het mentale lichaam is waarneembaar met het zichtzintuig en is voor ontwikkelde healers voelbaar.

SPIRITUEEL

Het spirituele lichaam omvat het hoger zelf, de causale laag (herinneringen uit vorige levens) en de ziel. Het spirituele lichaam is vormloos en transparant, alsmede alom aanwezig. Het is waar te nemen met de hogere zintuigen. Aan dit lichaam kennen we toe: inspiratie, creativiteit, wijsheid, passie, voldoening, onvoorwaardelijke liefde, blijvend geluk, evenwicht, gelukzaligheid en verbintenis, alsmede de vijf hogere zintuigen: helder zien, helder voelen, helder ruiken, helder proeven en helder horen. Kwaliteiten die bij ieder mens latent aanwezig zijn en ontwikkelbaar. Ook de hogere intui?tie of het helder weten bevindt zich in deze laag. Tevens kennen we de (eveneens ontwikkelbare) spirituele spieren: geduld, com- passie, liefdevolle vriendelijkheid, gelijkmoedigheid, gelukzaligheid, medevreugde en wijsheid. Een goed en zuiver contact met het spirituele lichaam is voorwaarde voor een werkelijk gelukkig leven.

Arthur Minderop

Arthur Minderop

De oerknal, de innerlijke kracht die tegen me zei: “wat ben je in hemelsnaam aan het doen”! Dit was de start van een nieuw tijdperk, 5 jaar geleden gaf ik mijn vaste baan op, mijn zekerheid, mijn houvast op zoek naar mijn vuur van binnen. Deze was langzaam aan het doven en dat wilde ik mezelf niet aan doen. Op zoek naar het avontuur, leven en onderzoeken. Tuurlijk ga dit niet in een rechte lijn omhoog, er zijn dagen dat ik me nog steeds zorgen maak. Als ik dan terug kijk waar ik vandaan kom, dan kijk ik naar beneden en besef ik hoe ver ik al ben gekomen. Elke dag is weer een nieuwe stap en die stap ontvouwt zich vanzelf. Ik ben dankbaar dat ik mezelf dit heb aangedaan, dankbaar voor de oerknal en dankbaar wat er nog allemaal komen gaat. Als transformatief coach in opleiding gids ik je graag met de stapjes in jouw reis.

“Je kunt een probleem niet oplossen
op het zelfde niveau van bewustzijn waarop je het gecreëerd hebt.”

Albert Einstein

“WEES DE VERANDERING
DIE JE WILT ZIEN IN DE WERELD”

Gandi

“ER IS GEEN ZELF,
IDENTITEIT IS EEN ILLUSIE”

R. Bridgeman

“Als iemand echt van de natuur houdt, vindt hij overal schoonheid”

Vincent van Gogh