De natuur als leermeester

Ben je tussen de 16 en 28 jaar oud en heb jij soms het gevoel dat je opgesloten zit in je eigen gedachten? Voel je je vaak rusteloos of afwezig? Wil je beter omgaan met stress, meer uit het leven halen, genieten van het moment en niets liever dan je vrij voelen, maar weet je niet meer hoe? Een mooi moment om jezelf weer te hervinden. Om je ware natuur te ontdekken.

Iets voor jou? Neem dan deel aan de ‘Back to your True Nature Experience’. Deze ‘deepdive experience’  is onderdeel van het Jongeren Intensive Programma van de initiatiefnemers van Samen het Leven Leren. Dit programma en de losse ervaringen zijn speciaal bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 28 jaar.

De experience “back to your true nature” is een live dag in de natuur in de omgeving van Zandvoort. Deze dag vindt plaats op 28 november van 10.30 – 15.30 uur.  We trekken dan samen met een groep van maximaal 12 jongeren en jong-volwassenen (16-28 jaar) de Nederlandse natuur in.

De natuur wijst jou de weg naar binnen. Deze bijzondere dag gaat je helpen je ware natuur (weer) te vinden. Gewoon door in de natuur te zijn, ondersteund door levensveranderende ervaringen (o.a. in stilte verbinden met jezelf en de natuur, ademwerk, fysieke uitdagingen, vuurceremonie) in de prachtige omgeving van Zandvoort aan Zee. Je wordt de gehele dag begeleid door mij (Arthur Minderop) en enkele andere coaches van het ‘Samen Het Leven Leren’ initiatief.

Wil je hier bij zijn, schrijf je dan via deze link. De kosten van deze losse workshop zijn 65,- euro (excl. lunch). Als je meedoet aan het Jongeren Intensive Programma dan is deze workshop inbegrepen.

Waarom de natuur?

Het bos, de zee, bergen…de natuur heeft een grote aantrekkingskracht op ons. Die hang naar de natuur is evolutionair bepaald. Sinds de tijd dat de mens op aarde is, hebben we ongeveer 99% buiten geleefd als jagers-verzamelaars. Pas de afgelopen honderd jaar kwamen o.a. auto’s, tv’s en smartphones ons leven binnen. Maar die technologische veranderingen zijn sneller gegaan dan dat ons lichaam en onze hersenstructuren van nature aankunnen.

Het gat tussen ons oerinstinct en het leven van nu, met haar hoge tempo en alle daarbij behorende prikkels, is groter dan ooit. En dat resulteert bij veel mensen, die hele dagen op kantoor of in de schoolbanken zitten, in rusteloosheid, slecht slapen, vastzitten in het hoofd, weinig energie hebben etc. Het is niet voor niets dat steeds meer jongeren en jong-volwassenen kampen met een burn-out of depressie.

We voelen ons beter, als onze natuurlijke behoeften worden vervuld. Hoe? Door het groen op te zoeken, in beweging te komen en samen de natuur te beleven. Luisteren naar de geluiden van de zee, vogels of de krekels in het gras, het zachte zand of mos onder je voeten voelen, de frisse schone lucht opsnuiven, de wind door je haren of de regen in je gezicht voelen. Stress en zorgen verdwijnen naar de achtergrond, je ontspant, kunt ineens helder denken, komt in een betere stemming en naderhand merk je dat je nieuwe energie hebt opgedaan.

De hoogste tijd om je natuurlijke behoeften weer te vervullen en samen met ons de natuur in te gaan!

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

 

 

 

 

Share This